„Ел Би Булгарикум“ разполага с две производствени подразделения – в София и Видин, в които успоредно с познатите и обичани от всеки българин млечни продукти се произвеждат редица нови асортименти, плод на усърдна изследователска работа и усъвършенствани технологии.
Качеството на произвежданите продукти в двете подразделения се гарантира с всекидневен контрол от квалифицирани специалисти в една от най-добре оборудваните лаборатории в страната.
Благодарение на успешно изпълнените проекти по различните програми за конкурентоспособност „Ел Би Булгарикум“ успява да внедри нови и да модернизира съществуващите си съоръжения за производство на закваски, свежи и трайни млечни продукти.
През септември 2015 г. в Производствената база във Видин бе проектирана и пусната в експлоатация нова поточна линия за производство на прясно мляко и пробиотична напитка с хиполипидемично действие . Няколко месеца по-рано в Производствената база в София се внедри нова модерна линия за лиофилизирани продукти.