Skip to main content

Топеното сирене е един от основните продукти в портфолиото на „Ел Би Булгарикум“. Наравно с останалите артикули, то е сред най-търсените в магазина и неизменна част от трапезата на българина.

Знаете ли обаче как се произвежда то и има ли полезни свойства?

Топеното сирене на „Ел Би Булгарикум“ се произвежда по утвърдена технология и рецептура, която би могла да се определи като своеобразен „букет“ от почти всички произвеждани от компанията млечни продукти, основно трайни. Специалистите в предприятието разкриват, че в тази рецептура като суровини могат да участват кашкавал, бяло саламурено сирене, извара, краве масло или сметана, както и задължителна добавка на емулгаторни соли (фосфати и полифосфати).

Производственият процес се осъществява в специални топилни агрегати, в които се извършват процеси като нарязване и раздробяване, разбъркване, топене при висока температура и охлаждане на сместа.

Полученият продукт се разфасова в удобни опаковки и след това потегля към щандовете на магазините. Топеното сирене е и един от артикулите, които може да поръчате в електронния магазин на „Ел Би Булгарикум“ на адрес www.prowaystore.bg

Топеното сирене може да се определи като много питателна храна с високо съдържание на протеини, мазнини, важни и ценни аминокиселини, витамини и минерали, резултат от комбинацията млечни продукти, участващи в рецептурата му.

Освен всичко това, топеното сирене на „Ел Би Булгарикум“ има изключителен балансиран вкус, готов да придаде блясък на не една рецепта. Нека му се насладим.