Премини към основното съдържание

Знаете ли, че различни проучвания показват, че редовната консумация на млечни продукти намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Изследване, проведено в Университета в Бостън, което е продължило повече от 30 години, сочи например, че две порции кисело мляко на ден понижават риска от сърдечни болести с 30 на сто при жените и с 16 на сто при мъжете. Смята се, че причина за това е калият, който се съдържа в киселото мляко и който е един от най-важните елементи, нужни на организма за регулация на сърдечния ритъм.

Друго изследване, на учени от Неапол, установява, че редовната консумация на кисело мляко и малки количества сирене може да намали сериозно опасността от болести на сърцето. Причината, според неаполитанските учени, е процесът на ферментация, през който тези храни преминават.

Млечните продукти на „Ел Би Булгарикум“ са произведени от висококачествено сурово българско мляко по класическа българска технология, която гарантира запазване на полезните свойства на млякото. Редовната им консумация, подкрепена от изводите в цитираните изследвания, е предпоставка и подход за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.