Новини

 

Цената на килограм сирене в търговските обекти на Ел Би Булгарикум от днес е 12,90 лева с ДДС, а тази на кашкавала – 15,90 лева с ДДС. Това обяви изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Владимир Русев в сутрешния блок на БНТ

15.03.2023

През последните седмици проведохме серия от срещи с български производители и вече имаме нови договори за доставка, които ще позволят намаление на цените и запазване на печалбата на дружеството. Най-спешната задача бе да възстановим договорите с българските производители, защото Ел Би Булгарикум трябва да продължи да бъде еталон за българския вкус. Това ще позволи и трайно намаление на цените“, подчерта Русев.

„В Ел Би Булгарикум стриктно се спазва и стандартът за производство на млечни продукти – в един килограм сирене се влагат 7 литра мляко, а в един килограм кашкавал – 10 литра мляко. Договорените цени на суровината ни позволяват да продаваме на обявените цени и да бъдем на печалба, но пазарният ни дял е много нисък, за да влияем на пазара. Затова планираме и инвестиции в разширяване на търговската ни мрежа, за да дадем възможност на българските граждани да пазаруват на тези цени на повече места в страната“, обясни Владимир Русев.