Текстурата на киселото мляко – сред най-важното за потребителите | LBB

Новини

 

Текстурата на киселото мляко – сред най-важното за потребителите

19.08.2022

Потребителите на кисело мляко поставят текстурата на киселото мляко на второ място след цената при покупката. Това сочат някои от последните проучвания на голямата биотехнологична компания Chr. Hansen.

„Ел Би Булгарикум“ предлага различни видове закваски, изработени в лабораториите на компанията, с различна текстура, която може да бъде създадена и по желание на клиента.

Закваските в „Ел Би Булгарикум“

Закваските в „Ел Би Булгарикум“ носят търговското наименование LBB. Те са едни от най-важните съставки при производството на български млечни продукти, затова и специалистите в „Ел Би Булгарикум“ им отделят специално внимание.

В Научноизследователския център в дружеството се съхранява, обогатява и изследва уникална колекция от над 1000 вида млечнокисели и бифидо бактерии, част от които влизат в състава на над 100 различни комбинации от закваски.

Освен цената и текстурата, потребителите изискват все повече от киселото мляко и по отношение на естествените съставки в него. Друго проучване наскоро установи, че трима от четирима потребители смятат, че е важно марките да предлагат „чисти“ продукти, каквито са и млеката на „Ел Би Булгарикум„.

Пробиотично кисело млякоPROWAY

Закваските помагат на „Ел Би Булгарикум“ да отговори на интереса на потребителите към здравето на имунната система и червата, с пробиотичната серия кисели млека PROWAY.

35% от потребителите в световен мащаб казват, че са увеличили консумацията си на храни за повишаване на имунитета, а 70% от потребителите в Европа свързват употребата на пробиотици с подпомагане укрепването на имунното здраве.