Обява за набиране на персонал за изпълнение на проект BG16RFOP002-1.005-0291 „Разработка на пробиотичен препарат, съдържащ биоактивни пептиди с антихипертоничен и имунорегулативен потенциал и български млечнокисели бактерии с благоприятен ефект срещу високия холестерол и с антиинфламаторна активност“.
25.06.2018
Дата: 25.06.2018
Проект BG16RFOP002-1.005-0291 „Разработка на пробиотичен препарат, съдържащ биоактивни пептиди с антихипертоничен и имунорегулативен потенциал и български млечнокисели бактерии с благоприятен ефект срещу високия холестерол и с антиинфламаторна активност“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Организация: „Ел Би Булгарикум“ ЕАД
Адрес на изпълнение на проекта: гр. София, ул. „Малашевска“ 14
Срок на заетост: Проект, приключващ на 31.05.2020г.
Срок за подаване на документи: до 07:30 часа на 02.07.2018г.
E-mail за подаване на документи на кандидатите: office@lbbulgaricum.bg
Пози-ция в ДБФП, № | Длъжност по проекта | Описание и изисквания |
1 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование, доцент или професор, образователна и научна степен доктор по молекулярна биология;
Квалификация: инженер-технолог или молекулярен биолог; Професионален опит: минимум 20 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – отговорен за хроматографски и масспектрални изследвания на структурата на биоактивни пептиди; изследване на анти-инфламаторни активности; Период на заетост (в месеци): 23 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
2 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование, образователна и научна степен доктор;
Квалификация: биохимик, или микробиолог, или молекулярен биолог; Професионален опит: минимум 15 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – отговорен за ДНК анализи на млечнокисели бактерии, ДНК-специфични профили на щамовете; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
3 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование, образователна и научна степен доктор;
Квалификация: инженер-технолог; Професионален опит: минимум 10 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – отговорен за оптимизация на технологичните условия за развитие на млечнокисели бактерии; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
4 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование, образователна и научна степен доктор;
Квалификация: инженер, или инженер по животновъдство, или инженер-технолог, или микробиолог; Професионален опит: минимум 10 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – отговорен за фенотипна идентификация на млечнокисели бактерии и микробиологични анализи с класически методи; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
5 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование, образователна и научна степен доктор;
Квалификация: биолог, или микробиолог, или молекулярен биолог; Професионален опит: минимум 5 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – ДНК методи за характеризиране на микроорганизми; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
6 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование, образователна и научна степен доктор;
Квалификация: биотехнолог, или технолог, или инженер-технолог; Професионален опит: минимум 5 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – оптимизация на ферментационни условия за развитие на микроорганизми; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
7 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование;
Квалификация: молекулярен биолог, или микробиолог; Професионален опит: минимум 2 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – микробиологични анализи, молекулярно-биологични методи за анализ, генна експресия на важни свойства; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
8 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование;
Квалификация: инженер-технолог, или зооинженер, или химик; Професионален опит: минимум 2 години опит във физикохимични или химични анализи; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – анализи на компоненти на проби с аналитично-химични методи, анализи на метаболити от пробиотични бактерии;; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
9 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование;
Квалификация: инженер-технолог, или технолог, или биотехнолог; Професионален опит: минимум 5 години опит в НИРД; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – технологични дейности по развитие на млечнокисели бактерии, оптимизация на ферментационни условия; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
10 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование;
Квалификация: биотехнолог, или технолог, или инженер-технолог; Професионален опит: минимум 2 години опит в хранителната промишленост; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – технологични дейности, оптимизация на условия за култивиране на бактерии, подбор на бактерийни комбинации; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
11 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование;
Квалификация: индустриален биотехнолог, биотехнолог, или микробиолог; Професионален опит: не се изисква; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – микробиологични дейности за контрол на развитието на пробиотичните щамове и тяхната активност; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
12 | Експерт – изследовател | Образование: висше образование;
Квалификация: инженер-технолог, или технолог; Професионален опит: минимум 3 години като технолог; Функции (отговорности и задължения): Изследовател – оптимизация на условията на ферментация и лиофилизация, технологични дейности за създаване на прототип; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
13 | Експерт – лаборант | Образование: средно образование;
Квалификация: лаборант; Професионален опит: минимум 5 години като лаборант; Функции (отговорности и задължения): Лаборант – микробиологични дейности като лаборант; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
14 | Експерт – лаборант | Образование: минимум средно образование;
Квалификация: лаборант; Професионален опит: минимум 2 години като лаборант; Функции (отговорности и задължения): Лаборант – микробиологични дейности като лаборант, подготовка на стерилен материал, микроскопски детекции; Период на заетост (в месеци): 22 месеца (от 2-и до 23-и месец); Часова заетост: 8 часа на ден
|
15 | Експерт – лаборант | Образование: минимум средно образование;
Квалификация: лаборант; Професионален опит: минимум 3 години като лаборант; Функции (отговорности и задължения): Лаборант – химични анализи като лаборант на метаболитни съединения от развитието на бактериите, анализи на мажорни съставки; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
16 | Експерт – лаборант | Образование: средно образование;
Квалификация: лаборант; Професионален опит: минимум 2 години като лаборант; Функции (отговорности и задължения): Лаборант – микробиологични анализи като лаборант на щамове от бактериалната колекция, микроскопски оценки; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден
|
17 | Експерт – лаборант | Образование: средно образование;
Квалификация: лаборант; Професионален опит: минимум 2 години като лаборант; Функции (отговорности и задължения): Лаборант – технологични дейности, провеждане на ферментации, лабораторни лиофилизации, динамика на развитие на бактериите; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден |
18 | Експерт – лаборант | Образование: средно образование;
Квалификация: лаборант, или оператор; Професионален опит: не се изисква; Функции (отговорности и задължения): Лаборант – технологични дейности като лаборант, лиофилизация, дейности по изготвяне на прототип; Период на заетост (в месеци): 22 месеца; Часова заетост: 8 часа на ден |