Новини

 

Новият посланик на Япония посети Ел Би Булгарикум

16.01.2013

New_JP_ambassadorНовият японски посланик, Н. Пр. Такаши Коизуми и вторият секретар, Сайако Отсу, осъществиха първото си посещение в „Ел Би Булгарикум“ ЕАД.

Гостите се запознаха с дейностите на единствената държавна компания в млекопреработвателния сектор в България, както и с нейният център за научно-изследователска и развойна дейност. Беше им представена и тайната на уникалните здравословни качества на българското кисело мляко.

По време на срещата Н.Пр. Коизуми и изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, Васил Зографов, че дългогодишното сътрудничество между двете компаниии допринася положително за добрите двустранни взаимоотношения между Япония и България. Също така, двете страни ще продължават да работят по задълбочаване на отношенията между двете фирми чрез съвместно навлизане на нови пазари.

Сътрудничеството на “Ел Би Булгарикум” ЕАД с японската компания „Мейджи“ започва през далечната 1972 г., когато е подписан първият лицензионен договор за производство на българско кисело мляко в Япония. „Мейджи“ успява да превърне „българско кисело мляко“ в един от най-популярните брандове в хранителната индустрия в страната. Днес компанията притежава около 40% пазарен дял с продуктите, произведени по български технологии и всеки ден милиони японци започват деня си с българско кисело мляко.