Новини

 

Николай Маринов е новият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“

05.12.2022

Николай Маринов

Николай Маринов е новият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД.

Той има богат професионален и управленски опит. Завършил е Международни отношения в Унивесритета за национално и световно стопанство в София. Магистър е по политически мениджмънт на Софийския университет „Св. Климент Охридски “, има магистратура по бизнес администрация от Нов български университет и друга – по управление на проекти от Международно висше бизнес училище.

Професионалният път на Николай Маринов е свързан с различни институции и нива на управление. Той е бил главен експерт и съветник в Народното събрание на Република България, както и външен експерт към Столичен общински съвет. Маринов е работил и като началник отдел в Българска банка за развитие, а също и като експерт в Държавен фонд „Земеделие“. Той е бил управител на „Правец Болкан Ризортс“ ЕООД‘ и председател на Управителния съвет на сдружение „Историческа пробуда ‘‘.

Николай Маринов владее отлично немски и английски език.

„Ел Би Булгарикум“ ЕАД е единствената държавна компания в млекопреработвателния сектор. През 1991 г. тя наследява ДСО „Млечна промишленост“. Дружеството съхранява традицията за производство на оригинални български млечни продукти с автентичните им вкусови и здравословни свойства, като амбициите са все повече да се утвърждава като технологичен лидер в областта на млечната промишленост в България.