Новини

 

Изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум”, Живко Живков участва в знакова за българо-японското сътрудничество среща

07.06.2024

Снимка: МИИ

Министър Николов представи новия изпълнителен директор на “Ел Би Булгарикум” Живко Живков и увери представителите на японската компания, че ползотворното сътрудничество ще продължи и занапред, с оглед интереса и на двете страни. 

Πapтньoрството мeжду “Ел Би Булгарикум” и “Мейджи” e знаково зa paзвитиeтo нa бългapo-япoнcĸoтo cътрудничecтвo. Желанието ни е да продължим добрите взаимоотношения и да задълбочим партньорството. Това заяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов, който проведе среща с представители на японската компания “Мейджи”, които са на посещение у нас. 

В хода на разговорите бе обсъдено и предложението на японската страна за създаване на нов съвместен научно – изследователски институт в София между „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“. Представителите на японската компания посочиха, че проектът е бил предложен още преди две години, но от българска страна е имало забавяне в изпълнението му и подписването на споразумение за създаването му по повод 50 – годишнината от успешното партньорство между двете компании. 

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Живко Живков почерта, че ще продължи работа по споразумението за създаване на съвместен изследователски институт, което да защити интереса и на двете страни и да допринесе за развитието на сътрудничеството в научно-развойната дейност. 

В срещата участва и изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Константин Стойчев.