
Високите хигиенни изисквания, температурният контрол и модерните автоматизирани системи са само част от мерките, с които „Ел Би Булгарикум“ гарантира качеството на суровината още преди преработка. Критични етапи в този процес са транспортирането, съхранението и приемът на млякото след неговото окачествяване във фермата.
Това обясни производственият директор на „Ел Би Булгарикум“ Виктор Ружев в новата си статия за zemedeleca.bg. Медията стартира рубриката „От кухнята на Ел Би“, посветена на процесите на млекопреработването, в която разказва детайли от работата на предприятието.
В материала инж. Ружев разкрива още на какви изисквания трябва да отговарят средствата за транспорт на млякото, какви са спецификите на автоцистерните, кой и как извършва контрола на процесите на транспортирането и съхранението.
От фермата до крайния вкус: Как Ел Би гарантира качеството на млякото
Инж. Виктор Ружев: Моята цел е в „Ел Би Булгарикум“ ЕАД да влиза качествено мляко
От кухнята: Кой е човекът, който пази вкуса и качеството на млякото на Ел Би
