Премини към основното съдържание

Високите хигиенни изисквания, температурният контрол и модерните автоматизирани системи са само част от мерките, с които „Ел Би Булгарикум“ гарантира качеството на суровината още преди преработка. Критични етапи в този процес са транспортирането, съхранението и приемът на млякото след неговото окачествяване във фермата.

Това обясни производственият директор на „Ел Би Булгарикум“ Виктор Ружев в новата си статия  за zemedeleca.bg. Медията стартира рубриката „От кухнята на Ел Би“, посветена на процесите на млекопреработването, в която разказва детайли от работата на предприятието.

В материала инж. Ружев разкрива още на какви изисквания трябва да отговарят средствата за транспорт на млякото, какви са спецификите на автоцистерните, кой и как извършва контрола на процесите на транспортирането и съхранението.

„Съвременните автоцистерни и стационарни резервоари могат да бъдат снабдени с цифрови системи за мониторинг, които отчитат температурата, обема и херметичността в реално време и предават данните към централизирани софтуерни платформи. В предприятията навлизат автоматизирани приемни станции, които минимизират риска от човешка грешка чрез интегрирани измервателни устройства и системи за верифициране на данните“, пише инж. Ружев.
Целия материал прочетете тук – http://bit.ly/3Kps9QQ
Предишни материали от рубриката: