Новини

 

Закваските на Ел Би Булгарикум – за домашно и промишлено производство

01.10.2024

„Ел Би Булгарикум“ предлага сухи закваски, които могат да бъдат закупени за домашно и промишлено производство. Те осигуряват оптималното протичане на ферментацията на мляко в домашни и производствени условия и спомагат за оформянето на типичния вкус, аромат и структура на оригиналните продукти на „Ел Би Булгарикум“, както и за запазването на здравословните им свойства.

Закваските за домашно производство са за българско кисело мляко, пробиотично кисело мляко и хляб, а за промишлено освен за мляко, са и за сирене, кашкавал, масло и сметана, за европейски сирена и др.

Сухата лиофилизирана закваска на „Ел Би Булгарикум“ е в съответствие със съвременните стандарти. Производствените сухи закваски се възстановят и култивират в подходящи съдове преди да се добавят към пастьоризираното мляко за производство на кисело мляко.

При закваските за директно приложение тази стъпка се пропуска и сухият бактериален препарат се добавя директно към целия обем на млякото, предназначено за получаване на продукта. Предимството на сухите закваски е възможността да се съхраняват продължително време при недълбоки минусови температури без да губят своята активност, най-често в рамките на 18 месеца след тяхното производство.