Новини

 

Живко Живков: Амбицията ми е да увеличим производството на „Ел Би Булгарикум“

20.06.2024

„Амбицията ми е не просто да се задържим на пазара, но и да увеличим обема на производството. Ако сега се фокусираме върху 500 тона преработена сурова продукция на месец, желанието ми е да се постигне ръст с минимум по 100-150 тона“.

Това каза изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Живко Живков в интервю за предаването „Преди всички“ на БНР. Той обясни, че бизнес планът му включва инвестиране и модернизация на производствената база на предприятието и подобряване на условията за създаване на щамове и закваски, които са лицето на компанията. „Винаги съм претендирал, че без наука, няма производство“, каза Живков.

Новият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ припомни, че за 20-те дни, през които е на тази длъжност, е успял да убеди служителите в производствените бази да спрат протестите.

„Постигнахме съгласие със синдикатите. На среща миналата седмица между техни представители, борда на ДКК и борда на „Ел Би Булгарикум“ договорихме 10-процентно увеличение сега, дори със задна дата от 1 май. Моят екип в администрацията работи, за да може до края на седмицата това да бъде изразено в цифри и следващата седмица хората да си получат възнагражденията“, каза Живков. Той припомни, че се е разбрал със служителите след три месеца да седнат на масата на преговорите за ново увеличение на заплатите в зависимост от постигнатото.

Живко Живков гарантира, че предприятието преработва само българско качествено мляко. „В България има млечни ферми, които са на световно ниво със сигурност. Въпрос на взаимоотношения между ръководството на „Ел Би Булгарикум“ и производителите е това да достигне до нашите предприятия, да бъде преработено. Не бих си помислял нито литър мляко да влезе за преработка, извън българското. „Ел Би“ е защитена българска марка“, каза изпълнителният директор. Хората могат да бъдат спокойни, че предлаганата продукция е качествена, увери още Живков.

Той акцентира на нуждата от промяна на маркетинговата стратегия на дружеството, за да може продуктите на „Ел Би Булгарикум“, които са с доказани качество и цени, да стигат до повече клиенти. „Трябва да станем по-модерни и по-актуални, за да се преборим с добрите и силни млека на българския пазар“, каза Живко Живков.

„Ел Би Булгарикум“ ще остане държавна. „Ел Би Булгарикум е уникална марка за България и света и никой не бива и да си помисля, че може да сложи ръка върху собствеността, върху патента или върху ползването на прекрасните щамове, които имаме“, каза Живков.

Новият изпълнителен директор не коментира скандалите в дружеството по време на предишните ръководства. „Нека да спрем да се оглеждаме в миналото, скандалите отнемат много от енергията на хората, затова съм си поставил за цел това да бъде прекратено, да оставим миналото назад, напред има какво много да се направи“, каза той.