Новини

 

„Ел Би Булгарикум“ с награда от Конгреса на микробиолозите

11.10.2022

Теодора Панайотова

„Ел Би Булгарикум“ се завърна с награда от 15-ия Конгрес на микробиолозите в България, който се проведе от 5 до 8 октомври в Копривщица. Теодора Панайотова, която е докторант по микробиология в Пловдивския университет и част от екипа на Научния център на компанията, взе отличие за най-добър постер в раздела хранителна микробиология.
Постерът на Теодора Панайотова е озаглавен „Протеолитична активност на различни видове млечно-кисели бактерии, развивани на среди с растителни белтъци като алтернатива на млякото“. Той получи наградата с други два от общо над 80 представени постера.

Д-р Золтан Уршев, д-р Калинка Пашова-Балтова, Теодора Панайотова и д-р Ирина Готова.

На форума участваха представители на Софийски университет, Пловдивски университет, Медицински университет-София, Тракийски университет, Центъра за заразни и паразитни болести и Българската академия на науките както и учени от Италия, Франция, Великобритания, Гърция и Русия.
„Ел Би Булгарикум“ бе представена с още три постера – освен този на Теодора Панайотова, и на д-р Калинка Пашова-Балтова, д-р Ирина Готова и д-р Золтан Уршев.