Новини

 

„Ел Би Булгарикум“ обсъди партньорство с един от най-големите полски млекопреработватели

07.02.2023

Изпълнителнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов обсъди възможностите за партньорство с една от най-големите млекопреработвателни компании в Полша Mlekovita.

На разговорите с представителите на полската фирма присъстваха и председателят на Борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ Невена Петрова, членът на Борда Владимир Русев и експертът по интелектуална собственост Моника Кръстанова.

Маринов запозна гостите от Полша с продуктите на „Ел Би Булгарикум“ и с възможностите на научния център, който работи към компанията. Представителите на „Млековита“ проявиха интерес към закваските, произвеждани от „Ел Би“, и към пробиотичните продукти на фирмата.

„За нас е удоволствие да обсъдим с вас възможността за сътрудничество между Полша и България в сферата на млекопроизводството“, увери Маринов гостите на „Ел Би Булгарикум“.

Mlekovita е вторият по големина производител на млечни продукти в Полша, познат на поляците от 90 години. Около 35% от продукцията се изнася в над 167 държави по света. В компанията работят над 5 000 служители и произвежда около 8 милиона тона преработено мляко на ден.