Новини

 

“Ел Би Булгарикум” с ново ръководство

20.11.2013

Dimitar_PetkovДимитър Петков е назначен за изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум ЕАД“ със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. От 23 ноември, 2013, той заменя на поста Васил Зографов.

Димитър Петков завършва магистърската си степен по финансов мениджмънт в СА „Д. А. Ценов“. Бакалавърската си степен по бизнес администрация с профил счетоводство получава от Baruch College, Zicklin School of Business, САЩ.
Предходният му опит включва: финансов директор във Вагоноремонтен завод – гр. Септември; мениджър на проект „Клиентска база данни“ в Eurobank EFG; одитор в Eurobank EFG и Amalgamated Life Insurance (САЩ); счетоводител в Ellanef Manufacturing Corporation (САЩ).

„Ел Би Булгарикум“ ЕАД е единствената държавна компания в млекопреработвателния сектор. От 1991г. тя е правоприемник на интелектуалната собственост, лицензионната дейност и експортните позиции на ДСО „Млечна промишленост“. Дружеството съхранява традицията за производство на оригинални български млечни продукти с автентичните им вкусови и здравословни свойства, като амбициите са все повече да се утвърждава като технологичен лидер в областта на млечната промишленост в България.