Новини

 

„Ел Би Булгарикум“ и „Мейджи“ обсъдиха съвместни проекти в София

18.01.2023

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов прие представители на японската фирма „Мейджи“ в централата на компанията в София.

По време на срещата беше обсъдено отбелязването на 50 години от сътрудничеството между двете компании. В края на тази година се навършва точно половин век от продажбата на първото кисело мляко с името „България“ в Япония по лиценз на „Ел Би Булгарикум“. Така вече пет десетилетия милиони японци започват деня си с българско кисело мляко, което създава в поколения наред добро отношение към страната ни.

В София японските специалисти се запознаха отблизо с дейността на „Ел Би Булгарикум“. По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за общи научни проекти.

В срещата с представителите на „Мейджи“ участваха и председателят на Борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ Невена Петрова и членът на Борда Владимир Русев.

Представителите на „Мейджи“ посетиха и Центъра за научна и развойна дейност на „Ел Би Булгарикум“, където разгледаха лабораториите и разговаряха с българските учени в тях.