Новини

 

„Ел Би Булгарикум“ ЕАД дари 25 тона сирене и кашкавал на 135 социални трапезарии в страната

23.12.2011

25-tonaФирмата „Ел Би Булгарикум“ дарява общо около 25 хиляди килограма краве и овче сирене и кашкавал по случай настъпващите коледни и новогодишни празници. Цялото количество ще бъде предоставяно поетапно на социалните трапезарии в цялата страна. Днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов дариха 100 килограма кашкавал и 100 килограма сирене на дома за стари хора в София, в квартал Дървеница.
„Никога не съм харесвал даренията, които се правят преди Коледа, заради Коледа. Веднъж годишно, все едно, за да покажем, че има един ден, в който можем да бъдем добри. Затова, количеството млечни продукти от „Ел Би Булгарикум“, което предоставяме на социалните кухни – не е за един ден, нито е за един дом“, обясни министър Трайков.

Министър Трайков подчерта, че ще се чувства истински щастлив, когато постигнем такъв темп на развитие и възможности на обществото, че да не се налага да има социални кухни.
Социалните трапезарии в страната са 135 и обслужват 460 населени места. Хората, които се възползват от услугите на социалните кухни са около 10 хиляди човека, от които 1166 са деца.