Новини

 

Васил Зографов е новият изпълнителен директор на “Ел Би Булгарикум”

12.07.2012

Васил Зографов

Васил Зографов е новият изпълнителен директор на държавното дружество „Ел Би Булгарикум“ ЕАД. Това реши на свое заседание съветът на директорите на компанията. Зографов заменя на поста Венцислав Георгиев, който остава член на директорския борд. Промяната се налага поради заявена оставка пред съвета на дружеството.

Васил Зографов е магистър по технология на микробиологичните и ферментационните продукти, както и по технология на тютюна и тютюневите изделия. Има дългогодишен опит в „Хасково табак“ АД, като е заемал и позицията изпълнителен директор. От юни 2012 е член на съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, а от днес е назначен за изпълнителен директор.

„Ел Би Булгарикум“ ЕАД е единствената държавна компания в млекопреработвателния сектор. От 1991г. тя е правоприемник на интелектуалната собственост, лицензионната дейност и експортните позиции на ДСО „Млечна промишленост. Дружеството съхранява традицията за производство на оригинални български млечни продукти с автентичните им вкусови и здравословни свойства, като амбициите са все повече да се утвърждава като технологичен лидер в областта на млечната промишленост в България.