Кисело мляко

„Ел Би Булгарикум” е българското кисело мляко, получено от висококачествено краве мляко и симбиотична закваска, съдържаща изолирани в България Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilusОтдавна доказани и неоспорими са полезните въздействия на българското кисело мляко върху човешкия организъм. То подобрява състоянието на чревната микрофлора, благоприятства стомашно-чревния тракт и нормализира перисталтиката. По тази причина се препоръчва като част от пълноценното хранене и за хора с наднормено тегло.

За нас е чест и гордост да произвеждаме кисело мляко по класическа българска технология (БДС), но и да предлагаме технология, които му придават по-мек и фин млечнокисел вкус. Киселото мляко „Ел Би Булгарикум” е с масленост 2% и 3,6% и всяка хапка от него е пълноценна храна за всички възрасти. Безценен източник на пробиотици. Използваните щамове не са генномодифицирани. Подходящо е за директна консумация и за кулинарни цели.

История на българското кисело мляко

Полезни свойства