Лаборатории

Ние вярваме, че производството на кисело мляко е цяла наука. Затова и подхождаме към процеса научно. И за да не бъде просто на думи, а на дела, разполагаме с модерен Научноизследователски център, в който вече близо половин век се извършват задълбочени изследвания, свързани с полезните свойства на млечните продукти, индустриалното производство на закваски за традиционни млечни продукти и разработването на нови технологии. Тези изследвания са от национално значение и играят ключова роля в развитието на млекопреработвателната индустрия в България. Но разбира се, тези успехи са невъзможни, ако не са хората, които стоят зад тях. Това са висококвалифицираните научни работници и специалисти, които са открили своето място в някоя от 8-те лаборатории, с които разполага изследователският център на „Ел Би Булгарикум“.