Кашкавал от краве мляко „Витоша“

Кашкавал „Витоша“ на Ел Би Булгарикум се произвежда по традиционна рецепта от висококачествено краве мляко с добавка на закваска от млечнокисели микроорганизми и калциев хлорид. Кашкавалът е твърдо сирене претърпяло процес на чедеризация. Специфичната технология води до получаването на продукт с автентични вкусови качества, който се различава от останалите твърди европейски сирена.

Кашкавал „Ел Би Булгарикум” се предлага във вакуумна опаковка от 200 g, 400 g и 800 g.
Състав:
100% българско краве мляко и българска закваска за кашкавал
Трайност:
15 месеца от датата на производство при температура от минус 2 до 4 °С
Период на зреене:
45 дни
Потребителска опаковка:
вакуумна опаковка от 200 гр., 400 гр. и 800 гр.
Съдържание:
Средно съдържание в 100 g продукт в кашкавал „Витоша“
Мазнини 26,0 g, от които наситени
мастни киселини: 16,9 g
Белтъчини 24,0 g
Въглехидрати 0,2 g, от които захари: 0,2 g
Сол 2,0 g
Енергийна стойност 331 kcal (1373 kJ)
Външна повърхност:
Гладка, чиста, без технически повреди
Консистенция при 18 - 20 °С:
Плътно еластична
Разрезна повърхност, цвят и строеж:
Гладка, с еднороден строеж и равномерен кремаво-жълт цвят без откроявания на отделни пластове
Вкус и аромат:
Добре изразен аромат на зрял кашкавал, с умерено солен вкус, без страничен привкус
Можете да намерите в