Хляб – LBB BR

Закваска LBB BR за производство на хляб в домашни условия представлява комбинация от мезо- и термофилни култури като Lactobacillus brevis, Lactobacillus plantarum, lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis и Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris.

Закваските LBB BR допринасят за оформяне на аромата на готовия продукт, подобряват втасването на тестото и увеличават периода на съхранение на хляба.

Начин на употреба:
Закваската LBB BR за производство на хляб в домашни условия е специално дозирана за приготвяне на хляб от 5 кг брашно. Закваската се добавя към смес от 2 чаши брашно и 4 чаши вода. Сместа се оставя за една нощ (8–10 часа) на топло място (30–32 °С). С полученото кисело тесто и останалото количество брашно се замесва тесто за хляб. В случай че киселото тесто не се използва веднага, то се охлажда и съхранява в хладилник до 4–5 дни.

Допустимо е пропорционално разделяне на количеството закваска или на количеството кисело тесто при използване на по-малко количество брашно. Киселото тесто не заменя използването на мая за хляб.

Температура на съхранение при домашни условия: 2 до 6°С