Закваската LBB PRO MIX за производство на пробиотично кисело мляко в домашни условия е комбинация от специално подбрани щамове с доказани пробиотични свойства, естествено изолирани от природни източници в България и човешки изолати. Пробиотичните млечнокисели микроорганизми благоприятстват функциите на стомашно-чревния тракт и притежават имуностимулиращи свойства, с които поддържат човешкия организъм здрав.
Състав: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, които съдържат не по-малко от 1 х 109 живи клетки в 1 грам.
Начин на употреба:
Закваската LBB PRO MIX се добавя към 5 литра мляко, предварително сварено, оставено горещо 30 минути и охладено до 43-45°C. Разбърква се добре 3-4 минути, разлива се в подходящи съдове и се оставя в покой за 4-6 часа при температура 43-45°С. Готовият пробиотичен млечнокисел продукт се охлажда и съхранява в хладилник.
Температура на съхранение при домашни условия: 2 до 6°С