Пробиотични закваски

„Ел Би Булгарикум“ поддържа богата колекция от млечнокисели пробиотични щамове, чиито полезни ефекти се изследват посредством редица in-vitro и in-vivo техники. Предлаганите пробиотични култури са под формата на лиофилизиран концентриран препарат от единични щамове или смес от щамове с висока жизненост, която може да се прилага като добавка при производството на различни видове храни, смес за капсулиране или се използват самостоятелно. Готовият продукт, произведен с пробиотична закваска, придава различни здравословни ползи за човешкия организъм.

Пробиотичните закваски се предлагат в пакетчета от трислойно алуминиево фолио в различен състав и разфасовки за 500l мляко.

В зависимост от предпочитанията и здравослоните ползи, които има всяка една пробиотична закваска, щамовете, използвани в състава им са: Lactobacillus gasseri, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum,  Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Str. thermophilus. 

Ферментация:
4,5 - 6 часа
Температура на инкубация:
37 - 40 °С
Вискозитет:
висок