Закваски за масло и сметана

„Ел Би Булгарикум“ ЕАД предлага разнообразие от мезофилни лиофилизирани култури за производството на масло и сметана.

Мезофилните култури включват в своя състав Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis и Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris.

Млечнокиселите бактерии, компоненти на закваските, са изолирани от сурово мляко и традиционни млечни продукти преди началото на използване на промишлени закваски в България.

Серията от мезофилни култури, осигурява умерено до бързо киселинообразуване при производстовото на заквасена сметана, масло и извара. Подбраните култури са фагоустойчиви.

Предлагат се в разфасковки за 100 и 1000l мляко.

pH на готовата производствена закваска след коагулация:
4,4
Аромат:
3-5
Температура на инкубация:
23-37