Симбиотичните стартерни култури за традиционно българско кисело мляко съдържат щамове Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от домашни приготвени български кисели млека и природни източници.
Те са подбрани така, че получената комбинация от закваски LBB BY за производство на традиционно българско кисело мляко осигуряват оптималното протичане на технологичните процеси и оформянето на типичния вкус, аромат и структура на този оригинален за страната продукт.
„Ел Би Булгарикум“ предлага различни симбиотични закваски, които не съдържат помощни сусбстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки.
Предлагат се в пакетчета от трислойно алуминиево фолио в разфасовки за 100, 500 и 1000l мляко.
Съхранение: при температура -18 °С