Закваските в „Ел Би Булгарикум“ носят търговското наименование LBB. Те са едни от най-важните съставки при производството на български млечни продукти, затова и специалистите в „Ел Би Булгарикум“ им отделят специално внимание. В Научноизследователския център в дружеството се съхранява, обогатява и изследва уникална колекция от над 1000 вида млечнокисели и бифидо бактерии, част от които влизат в състава на над 100 различни комбинации от закваски.
Закваските, предлагани от „Ел Би Булгарикум“ биват: еднощамови, многощамови и смесени, които не са подлагани на генна модификация. Всяка една закваска в зависимост от предпочитанията и желанията на клиентите може да се предлага под формата на DVS закваска.
Основни предимства на DVS закваските, или т.нар. концентрирани закваски:
- Намаляват производствените разходи
- По-нисък риск от фагово заразяване
- Постоянно качество на готовия продукт
- Гъвкавост
Сертификати ISO 22000 HALAL