Бяло саламурено сирене от овче мляко

Овчето сирене е традиционен продукт за България, който съдържа богат състав от витамини и минерали. Доказано е, че консумацията на овче сирене укрепва костната система, ускорява метаболизма и стимулира отделянето на стомашен сок.
Овче сирене Ел Би Булгарикум се произвежда по класическа българска технология от висококачествено овче мляко с добавка на закваска от млечнокисели микроорганизми. Продължителният процес на зреене от най-малко 60 дни придава на сиренето стегнат вид и приятен специфичен аромат, който го прави подходящ продукт за българската кулинария.
Състав:
100% българско овче мляко и закваска за сирене
Трайност:
18 месеца от датата на производство при температура от минус 2 до 4 °С
Период на зреене:
60 дни
Потребителска опаковка:
вакуумна опаковка от 400 гр., както и в метална Easy open кутия от 800 гр. подходяща за износ.
Съдържание:
Средно съдържание в 100 g продукт в "Бяло саламурено сирене от овче мляко"
Мазнини 25,5 g, от които наситени
мастни киселини: 16,8 g
Белтъчини 16,5 g
Въглехидрати 0,2 g, от които захари: 0,2 g
Сол 3,5 g
Енергийна стойност 296 kcal (1227 kJ)
Разрезна повърхност:
Гладка, с порцеланов лом,без открояване на пластове, без или с единични шупли
Консистенция при 18 - 20 °С:
Умерено твърда
Цвят:
Бял цвят със слабо кремав оттенък
Вкус и аромат:
Умерено солен вкус с изразена киселинност
Можете да намерите в