Бяло саламурено сирене от краве мляко

Бяло саламурено сирене Ел Би Булгарикум се произвежда по традиционна рецепта с висококачествено краве мляко с добавка истинска българска закваска от млечнокисели микроорганизми и калциев хлорид. Тайната в автентичния вкус на сирене Ел Би Булгарикум се крие в процеса на зреене, по време на който се формира твърдата и еластична структура и се оформя приятния умерено солен вкус с изразена киселинност.
Бяло саламурено сирене Ел Би Булгарикум се предлага във вакуумна опаковка от 200 гр., 400 гр. и 800 гр., както и в Easy open кутии от 800 гр.
Състав:
100% българско краве мляко и българска закваска за сирене
Трайност:
15 месеца от датата на производство при температура от минус 2 до 4 °С
Период на зреене:
най-малко 45 дни
Потребителска опаковка:
вакуумна опаковка от 200 гр., 400 гр. и 800 гр., както и в Easy open кутии от 800 гр.
Съдържание:
Средно съдържание в 100 g продукт в "Бяло саламурено сирене"
Мазнини 23,0 g, от които наситени
мастни киселини: 15,0 g
Белтъчини 17,0 g
Въглехидрати 0,2 g, от които захари: 0,2 g
Сол 3,5 g
Енергийна стойност 276 kcal (1143 kJ)
Външен вид:
Добре оформени парчета, не се ронят, без повърхностно замърсяване
Консистенция при 18 - 20 °С:
Умерено твърда
Разрезна повърхност, цвят и строеж:
Бял цвят със слабо кремав оттенък. Гладка повърхност без открояване на пластове
Вкус и аромат:
Специфичен за зрял продукт, умерено солен вкус с изразена киселинност, без страничен привкус
Можете да намерите в