Пробиотични закваски за ферментирали млека

Пробиотични закваски за ферментирали млека

Съгласно дефиницията на Световната здравна организация (СЗО) пробиотиците са хранителни добавки, приготвени на основата на живи микроорганизми, които, прилагани в подходящи количества, оказват благоприятно влияние върху здравето на човека.
Пробиотиците подобряват и поддържат вътрешния микробен баланс. Те оказват положително въздействие върху функциите на храносмилателната, дихателната и имунната система, а също и за намаляване на инфекциозните заболявания при хората и особено при децата.

„Ел Би Булгарикум“ поддържа богата колекция от млечнокисели пробиотични щамове, чиито полезни ефекти се изследват посредством редица in-vitro и in-vivo техники. Предлаганите пробиотични култури са под формата на лиофилизиран концентриран препарат от единични щамове или смес от щамове с висока жизненост, която може да се прилага като добавка при производството на различни видове храни, смес за капсулиране или се използват самостоятелно.

Пробиотичните закваски се предлагат в пакетчета от трислойно алуминиево фолио в различни разфасовки и състав.

Състав: Lactobacillus gasseri, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus casei.

Съхранение: при температура -18 °С