Закваски за хляб

„Ел Би Булгарикум“ предлага закваски, подходящи за производство на различни видове хляб. Културите се продават под търговското наименование LBB BR и съдържат комбинация от мезо- и термофилни култури като Lactobacillus brevis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis и Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris.

Закваските LBB BR допринасят за оформяне на аромата на готовия продукт, подобряват втасването на тестото и увеличават периода на съхранение на хляба.

Предлагат се в пликчета от трислойно алуминиево фолио в различни разфасовки в зависимост от нуждите на клиентите ни.

Микробиологични характеристики

Брой живи клетки КОЕ/гр., не по-малко от 5,0 х108

Съхранение: при температура -18 °С