Закваска за българско кисело мляко

Закваската за производство на българско кисело мляко е лиофилизирана симбиотична комбинация от L. bulgaricus & S. thermophilus изолирани в миналото микроорганизми от домашни кисели млека щамове. LBB BY осигурява оптималното протичане на ферментацията на мляко в домашни условия и спомага за оформянето на типичния вкус, аромат и структура на този оригинален за страната продукт.

Състав: L. bulgaricus & Str. thermophilus, не по-малко от 1х109 живи клетки в 1 грам

Начин на употреба:
Закваската LBB BY за производство на кисело мляко в домашни условия се добавя към 5 л. прясно мляко, предварително сварено, оставено горещо за около 20-30 мин. и охладено до температура 45-46°C. Разбърква се добре, разлива се в подходящ съд, оставя се в покой за 4-6 часа до достигане на твърд коагулум при температура на заквасване 45 – 46°С. Готовото кисело мляко се охлажда на стайна температура и съхранява в хладилник.

Температура на съхранение при домашни условия: 2 до 6°С