Закваска за българско кисело мляко – LBB BY

Симбиотичните стартерни култури за традиционно българско кисело мляко съдържат щамове Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от домашни приготвени български кисели млека и природни източници.

Използването на симбиотичните закваски LBB BY за производство на традиционно българско кисело мляко осигуряват оптималното протичане на технологичните процеси и оформянето на типичния вкус, аромат и структура на този оригинален за страната продукт.

„Ел Би Булгарикум“ предлага различни симбиотични закваски.

Предлагат се в пакетчета от трислойно алуминиево фолио в различни разфасовки.

Съхранение: при температура -18 °С

Температура на инкубация:
44 ± 2 °С
Ферментация:
4–4,5 часа; pH 4,5–4,7
Киселинност:
Средна
Аромат:
Добре изразен, типичен за българско кисело мляко
Вискозитет:
Среден