Бяло саламурено сирене от козе мляко

Въпреки че някои потребители не одобряват специфичния аромат и вкус на козето сирене, в действителност то е изключително здравословен млечен продукт. Козето мляко е най-близко до идеалната храна съществуваща в природата. Химическата структура на козето мляко е удивително подобна на майчиното мляко. То съдържа пълноценен протеин, в който има всички незаменими аминокиселини и по-лесно усвоими мазнини в сравнение с кравето мляко. По макросъстав козето мляко е близко до кравето мляко, но по характеристика на основните компоненти и микросъстава различията са съществени.

В производството на козе бяло саламурено сирене „Ел Би Булгарикум” използва висококачествено козе мляко и добавка на закваска от млечнокисели микроорганизми, които запазват вкуса на продукта от древността.

Козе сирене „Ел Би Булгарикум” се предлага във вакуумна опаковка от 400 g и егализирана опаковка, в зависимост от предпочитанията на бизнес партньорите.
Състав:
100% българско козе мляко и закваска за сирене
Трайност:
12 месеца от датата на производство при температура от минус 2 до 4 °С
Период на зреене:
до 45 дни
Съдържание:
Средно съдържание в 100 g продукт в "Бяло саламурено сирене от козе мляко"
Мазнини 22,0 g, от които наситени
мастни киселини: 14,7 g
Белтъчини 15,5 g
Въглехидрати 0,2 g, от които захари: 0,2 g
Сол 3,2 g
Енергийна стойност 261 kcal (1081 kJ)
Можете да намерите в